Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya satsningar på idrott i Östersund

Det tidigare kasernområdet på Stadsdel norr öppnas för idrott och en 200 kvadratmeter stor byggnad flyttas från området.

Byggnaden som flyttas placeras intill fotbollsarenan och den planerade multiarenan. Där ska den bli ett hus för ungdomar med idrottsintresse.

Annons

Planerna presenterades under tisdagen och består av två delar.

En plan med kortare konstgräs, anpassad för flera idrotter, förläggs på kaserngården. Vanligt gräs anläggs runt idrottsplanen.

Tanken är att elever på Prolympia, med verksamhet i en av de tidigare kasernbyggnaderna, ska använda planen i idrottssammanhang under lektionstid. På kvällstid står ytorna öppna för boende i området.

Ett samarbete etableras också mellan Prolympia och ÖFK som kan bidra med exempelvis tränare under ett pass med elever.

– Vi vill återinföra spontanidrotten i närheten av de bostäder som byggs i området, säger Daniel Kindberg, vd för Fältjägarna fastigheter.

Han hoppas också att Prolympias elever ska lockas att röra på sig i många fler sammanhang framöver.

– Prolympia är i grunden en idrotts- och hälsoskola. Nu får vi möjlighet att etablera oss som det med fotbollen och idrotten i Östersund, konstaterar Bjarne Teir, vd för Prolympias huvudman Ulno AB.

Den andra delen handlar om att flytta, inreda och utrusta I 5:s tidigare transportcentral till en plats intill fotbollsarenans B-plan.

Byggnaden är på 200 kvadratmeter och kostnaden för det här landar på cirka fyra miljoner.

Projektet att göra om transportcentralen till ett ungdomshus för idrottsintresserade finansieras privat av Fältjägarna Fastigheter, Peab, och Ulno AB som står bakom friskolan Prolympia. Förhandlingar förs med ytterligare tre tilltänkta finansiärer.

Tanken är att bygganden ska fungera som en plats för ungdomar före och efter träningar och att olika idrottsintressen kan mötas där.

– Det här är en fantastisk möjlighet för både idrotten och de boende i området. Byggnaden ska även ha verksamhet så unga får prova på olika idrotter, säger Lars Landin från ÖFK som nu jobbar med hur bygganden ska användas när den kommit på plats.

Mer läsning

Annons