Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya myndigheten är Tillväxtanalys

”Tillväxtanalys”. Det blir namnet på den nya myndighet som ersätter Nutek, Glesbygdsverket och ITPS. Huvudkontoret placeras i Östersund och 42 tjänster inrättas i Sverige.

Annons

Till den första april läggs de tre statliga verken, Nutek, Glesbygdsverket och ITPS, ner efter ett regeringsbeslut. Två nya myndigheter skapas nu i stället, varav Tillväxtanalys i Östersund blir det ena. Baktanken med omorganisationen har varit att få en tydligare och effektivare myndighetsstruktur.

Nutek och ITPS har haft verksamhet i Östersund och ovissheten bland de anställda har under lång tid varit stor om vad som ska hända med deras tjänster. Men nu står det klart att Tillväxtanalys huvudkontor i Östersund får 42 tjänster.

– Vi skapar en organisation som har hela världen som bas och som har goda förutsättningar att utvecklas tillsammans med Mittuniversitetet och andra myndigheter i Östersund, säger den tillträdande generaldirektören Dan Hjalmarsson i ett pressmeddelande.

De tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser som verket ska göra innebär att det behövs ungefär samma personalstyrka som sysslat med detta tidigare. Däremot innebär det en rationalisering av administrativ personal, halva den styrkan försvinner.

– Det är mycket beklagligt att omfattningen måste minska, men när flera myndigheter slås ihop minskar antalet administrativa tjänster, säger Dan Hjalmarsson.

Den nya myndigheten kommer placera tre av fyra avdelningar, med 34 tjänster samt generaldirektören i Östersund.

Bemanningen av dessa pågår för fullt.

Mer läsning

Annons