Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya misstankar mot helikopterrånare

Annons

En av de misstänkta helikopterrånarna är också misstänkt för ett väpnat rån mot en värdetransport i Kärrtorp i södra Stockholm för knappt två veckor sedan.
Det gäller den yngste av de sex män som greps i söndags som misstänkta för rånet mot G 4 S värdedepå i Västberga. Han är 21 år gammal, den mest brottsbelastade av de nu anhållna männen, och nu anhållen misstänkt för medhjälp till grovt rån.
Det andra rånet som han misstänks för genomfördes den 18 september i Kärrtorp när en väktare skulle fylla på en bankomat. En av männen hotade den kvinnliga väktaren med en yxa och den andre med en pistol. De slet åt sig en värdeväska och försvann i en bil, som de snabbt övergav för att byta till moped.
Polisen grep en kort tid senare två män misstänkta för rånet, 21-åringen var en av dem. Båda begärdes häktade men 21-åringen släpptes av tingsrätten eftersom misstankarna inte var tillräckligt starka.
– Misstankarna mot honom står kvar. Han fanns på platsen och uppträdde lite underligt, säger kriminalinspektör Sven-Olof Karlsson vid Söderortspolisen till TT.
Han blev förvånad när han i måndags fick veta att 21-åringen är en av de gripna för kuppen i Västberga.
– Jag är överraskad att han dykt upp i det här sammanhanget, men man ska aldrig bli förvånad, tillägger han.
Mannen är känd av polisen i Stockholms södra förorter. Han är tidigare dömd för bland annat misshandel, olaga hot, narkotikabrott och övergrepp i rättssak.
Förutom rånet i Kärrtorp pågår ytterligare en polisutredning mot honom om misstänkt bilstöld och rattfylleri. Han har erkänt att han i somras stal en bil i Östersund, kört den rattfull, krockat med en annan bil och smitit från olycksplatsen.

Mer läsning

Annons