Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya ägare på gång till O’Learys lokaler

/
  • I mitten av maj försattes Sportbaren, som drev O’Learys-konceptet  i Östersund, i konkurs. Därmed gick återigen en nattklubb omkull i gamla Stadskällarens lokaler. Men nu är en ny ägare på gång och det kan bli liv i lokalen redan efter sommaren.

Efter dryga tio år och en flytt till nya större lokaler, där gamla Stadskällaren låg, fick O’Learys kasta in handduken. Men nu är en ny ägare på gång till den stora lokalen ett stenkast från Stortorget.

Annons

Sportbaren AB hade i dryga tio år drivit O’learys-konceptet via franchising i Östersund när de i mitten av maj försattes i konkurs.

Bara ett och ett halvt år tidigare hade Sportbaren flyttat O’Learys från den mindre lokalen på Storgatan till gamla Stadskällarens lokaler. Detta för att få en större och mer ändamålsenlig lokal.

Redan tidigare har det visat sig vara svårt att driva nattklubb i lokalen mittemot hotell Clarion. Sedan år 2000 har nästan en krog om året gått omkull där. Och inte heller O’Learys lyckades.

– Tyvärr är det så att andra nattklubbar har varit mer intressanta för publiken. Om jag har förstått det rätt är det många nattklubbar som konkurrerar med varandra i Östersund. Folk har bland annat retat sig på att det varit hundra kronor i entré, sa Wilhelm Vintilescu, vd för O’ Learys Trademark i Sverige till LT när konkursen var ett faktum.

Konkursförvaltaren Lars Ederwall har redan sålt av allt som går att sälja från konkursboet, vilket innebar inventarier och ett litet varulager.

Men lokalen verkar inte komma att stå tom allt för länge.

– En ny ägare är på gång, säger konkursförvaltaren Lars Ederwall.

Men förhandlingar pågår och det finns detaljer som inte är klara, vilket gör att han inte kan gå in på vem, eller vilka som tar över.

– Det är bryggeriet som varit stora leverantörer till Sportbaren, och som är en stor fordringsägare, som har haft mycket att säga till om vem som nu kommer in i lokalen.

Om det blir O’learys-konceptet som återuppstår eller något annat koncept är inte klart än.

Men att det blir liv i lokalen efter sommaren tyder allt på.

– Men i stort sett borde det väl inte öppna förrän efter sommaren. Det dröjer nog framåt augusti, säger Lars Ederwall.

Även om lokalerna är omgjorda relativt nyligen brukar en omstart innebära att något ska fixas till, menar han.

Mer läsning

Annons