Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny studie visar: Män är fumligast i bilen

Volovoägare är dubbelt så olycksbenägna som Fordägare. Och män råkar ut för fler vardagliga incidenter med bilen än kvinnor. Det visar en undersökning från försäkringsbolaget Trygg Hansa.

Annons
320 bilägare fick i undersökningen svara på frågor om de någon gång råkat ut för olyckshändelser som att spilla mat eller dryck i sätet, att kräkas eller att någon stoppar saker i cd-spelaren så att den gått sönder.
Resultatet visade tydligt, skriver Trygg Hansa i ett pressmeddelande, att Volvoägare tillhör de mest olycksdrabbade. 25 procent av dem som drabbats av minst en olyckshändelse uppgav att de kör Volvo.
På andra plats kom Ford (14 procent), följt av Saab (tio procent), Volkswagen (nio procent) och Toyota (sex procent).
Den vanligaste typen av olyckshändelse är enligt undersökningen att spilla mat eller dryck i sätet. Det hade drygt var femte bilist råkat ut för. Den näst vanligaste olyckshändelsen är att någon kräks i bilen (12,5 procent).
- Det kommer inte som en överraskning att många råkar ut små olyckshändelser i bilen. En olycka händer så lätt och kan hända alla och vi försöker anpassa våra försäkringar efter människors vardag, säger Pernilla Forsman, produktspecialist på motor hos Trygg-Hansa.
Förutom skillnader i bilmärken visade undersökningen dessutom att män är mer olycksbenägna än kvinnor.
Tre gånger så många män jämfört med kvinnor har tappat ett däck eller glömt att stänga fönstret i samband med biltvätt. Dubbelt så många män som kvinnor har råkat ut för spilld mat eller dryck, att saker stoppats i cd-spelaren så att den slutat fungera eller att någon kräkts i bilen.
Undersökningen har gjorts av Prospector på uppdrag av Trygg-Hansa.

Mer läsning

Annons