Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny samordnare ska göra lokalerna bättre

Fastighetssamordnare. Det är en ny tjänst som ska införas på barn- och utbildnings- förvaltningen, Östersunds kommun. Tjänsten införs utifrån den tillsyn som gjorts på förskolorna i kommunen.

Annons
Patric Bergström, rektor på Parkskolan, tillträder tjänsten 1 november. Han ska vara länken med barn- och ungdomsförvaltningen och kommunens tekniska förvaltning.
– Ännu är detaljerna om hur det ska fungera oklart. Jag börjar med att sätta mig ned med rektorerna i kommunen för att höra om deras förväntningar och behov, säger Patric Bergström.
Hans ansvar blir att ta hand om fastighetsrelaterade frågor, till exempel reparationer, underhåll, ombyggnationer och annat som rör lokalerna där barn- och ungdomar finns.
Ett syfte med fastighetssamordnartjänsten är att underlätta för rektorerna.
– Det är ett stort problem för rektorerna. Som rektor prioriterar man barnen och lärarna. Men fastighetsfrågorna stjäl massor av tid, säger Patric Bergström.
Hans efterträdare som rektor på Parkskolan blir Mona Danielsson Libeck, nuvarande rektor på Ängsmogården. Hon tillträder tjänsten från årsskiftet.

Mer läsning

Annons