Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny restaurang och nattklubb i konkursförföljd lokal

/
  • I mitten av maj försattes Sportbaren, som drev O’Learys-konceptet  i Östersund, i konkurs. Därmed gick återigen en nattklubb omkull i gamla Stadskällarens lokaler. Men nu är en ny ägare på gång och det kan bli liv i lokalen redan efter sommaren.

I slutet av augusti öppnar en ny restaurang och nattklubb på Prästgatan, i O´learys före detta lokaler.

Annons

Restaurangen kommer att drivas med en sportslig inriktning och vara mer eller mindre avskild från nattklubbsdelen, står det i ett pressmeddelande från Storsjögruppen, som ligger bakom satsningen.

Storsjögruppen driver idag Paus bar och café, samt restaurang.

Målgruppen för nysatsningen är äldre och mognare besökare.

– Östersunds något vuxnare publik är inte bortskämd när det gäller attraktiva alternativ i nattlivet. Det finns för få ställen som hängivet riktar sig till festsugna personer över 25 år, säger Nino Madsen, driftansvarig i Storsjögruppen.

Nattklubben kommer endast att ha öppet på fredagar och lördagar. Restaurangen kommer att vara öppen alla dagar i veckan.

– Vi ser stor potential här. Nybyggnationer har väckt liv i området och vid toppen av Stortorget att flera duktiga krögare skapat en positiv trend som gärna förestärker genom att utveckla Stortorget, säger David Muera, informationsansvarig för Storsjögruppen.

Sportbaren, som varit franchisetagare till restaurangkedjan O´learys gick i konkurs i maj i år. LT har tidigare konstaterat att i genomsnitt en nattklubb per år har gått omkull i Stadskällarens gamla lokaler sedan 2000, där nu Storsjögruppen satsar.

Sportbaren var den nionde nattklubben i lokalerna som kastade in handduken.

Mer läsning

Annons