Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny länsplan ger byborna hopp

/
  • Länsstyrelsen kommer att få en planeringsram på ett okänt antal miljoner från regeringen. Utifrån de ska styrelsen lämna förslag på åtgärder till ny länsplan för den regionala transportinfrastrukturen.

En ny länsplan för transportinfrastrukturen kanske kan ge hopp för byborna. Men det dröjer innan den är klar och ännu längre innan den sätts i verket.

Annons
I den nuvarande länsplanen för den regionala transportinfrastrukturen, som länsstyrelsen är ansvarig för, finns en lista på prioriterade vägar. De är nio till antalet och vägen mellan Slandrom och Marieby finns med och är priori-terad till nionde plats.
Men hela sträckan Hara - Brunflo, som byborna vill göra något åt, finns inte med i planen.
Länsstyrelsen har så smått påbörjat arbetet med en ny länsplan som ska gälla mellan 2010-2021, den tidigare gäller för åren 2004-2015.
- Det har ju hänt en hel del på Annersia så det kan tänkas att prioriteringen görs annorlunda nu, säger Jan Molde, länsstyrelsen.
Han var med under tisdagskvällens möte i Slandrom.
Länsstyrelsen har det övergripande ansvaret för planen, men den arbetas fram i samverkan med alla kommuner, vägverket, näringsliv och organisationer.
- Rent allmänt är det ett stort tryck på gång och cykelvägar. Jag tror också att det kommer att bli högt prioriterat i framtiden, säger Jan Molde.
I januari kommer länsstyrelsen att få ramdirektiv från regeringen på hur mycket pengar länet kan tänkas få till transportinfrastrukturen.
Förslaget till den nya länsplanen planeras vara klart för remiss till sommaren.

Mer läsning

Annons