Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny köpstark grupp intresserad av skogsfastigheter

/
  • Skogsfastigheter lockar  nu en ny köpstark grupp  att återvända till länet,  kapitalstarka 40-talister.Foto: karina jonsson

Holländarna har länge varit en grupp som intresserat sig för skogsfastigheter i länet. Men i fjol började en annan grupp dyka upp bland intressenterna, kapitalstarka hemvändande 40-talister.

Annons

Det berättar Johan Nordin, fastighetsmäklare och jägmästare på LRF Konsult i Östersund.

– Det har blivit modernt att äga skog och det är ett bra läge för dem som har utländsk valuta att handla i Sverige, säger han.

I förrgår presenterade LRF Konsult prisstatistik över skogsfastigheter, som LT tidigare berättat. Kontentan de gör är att Norrlandsskogarna varit lönsammare än aktier under 2000-talet.

– 2009 har vi märkt att 40-talister som arbetar och bor utomlands börjar se om sitt hus. De visar intresse av att komma till Sverige och investera i en skogsfastighet, säger Johan Nordin.

LRF Konsult ser nu mycket mera positivt på våren och sommaren 2010 än våren 2009. Anledningarna är att räntan låg likaså kronkursen.

– Vi har en stor tillgång i att Jämtland rankas högt ur rekreationssynpunkt och har draghjälp av vinterorterna, till exempel Åre och Funäsdalen, säger Johan Nordin.

LRF Konsult tror också att virkespriserna kommer att stiga.

Mer läsning

Annons