Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan du få ännu lägre elpris

/
  • ”Priserna gäller två helt olika produkter. Lokalpriset är ett långsamt rörligt           tillsvidarepris och det andra är ett fast pris som man binder över lång tid”, säger Jämtkrafts vd Anders Eriksson.

Elpriset för abonnenterna i Jämtkrafts ägarkommuner ska vara det lägsta som erbjuds. Men just nu kan nya kunder teckna ett ännu lägre elpris.

Annons

Jämkraft har som målsättning att erbjuda sina tre ägarkommuner el till ett lågt pris.

49 öre per kilowattimme är det exklusiva lokalpris som Jämtkraft just nu erbjuder abonnenterna i sina ägarkommuner Östersund, Åre och Krokom.

Men vill man som ny kund teckna ett elabonnemang till fast pris kan man få det för 47,7 öre per kilowattimme, om man binder sig i 18 månader. Binder man sig i 24 respektive 36 månader kan man få det för 48,5 eller 48,9.

Fram till lunch på måndagen var priserna ännu lägre då det lägsta priset låg på 44,4 öre per kilowattimme.

– Det är alltid så att priserna kan variera. Jag tror att kunderna förstår att det kan bli så här vid något tillfälle, säger Nils Ericsson, ordförande i Jämtkrafts styrelse.

Jämtkrafts vd Anders Eriksson förklarar ytterligare:

– Priserna gäller två helt olika produkter. Lokalpriset är ett långsamt rörligt tillsvidarepris och det andra är ett fast pris som man binder över lång tid.

Ambitionen hos Jämtkraft är att erbjuda ett lågt pris till ägarkommunerna.

– Men vi kan inte lova lägsta möjliga pris vid varje enskilt tillfälle, säger Anders Eriksson.

Den senaste tiden har den allmänna konjunkturnedgången resulterat i ett sänkt elpris, vilket just nu fått till följd att ägarkommunernas så kallade lokalpris är högre än det som kunder som vill teckna fast pris har erbjudits.

– Det är en skillnad som kan uppstå vid olika tillfällen, i och med att priserna på elbörsen varierar så mycket. Men ser man i ett långsiktigt perspektiv ska det ändå vara mera fördelaktigt att hålla sig till lokalpriset, säger Anders Eriksson.

Och den skillnaden som råder nu är på väg att förändras till ägarkommunernas fördel.

– Teoretiskt sett skulle vi kunna sänka det priset när som helst, men vi brukar hålla oss till månadsskiften och vi räknar med att sänka lokalpriset den 1 april till ett väsentligt lägre pris än de som tecknat fast pris.

Mer läsning

Annons