Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan du åka nattbuss till Marieby

/

Från och med nästa vecka kan du åka nattbuss till Marieby.

Det meddelade Länstrafiken på tisdagen.

– Verkligen kanon, säger Stefan Jonsson, boende i Sörviken och en av personerna bakom förändringen.

Annons

Beslutet grundar sig ett medborgarförslag som lämnades in av Stefan Jonsson, hans fru Helena Wik och grannen Katharina Johansson till Länstrafiken under våren.

Där föreslogs en utökning av nattrafiken till och från Marieby på veckosluten. Det blir verklighet i och med Länstrafikens nya tidtabell som införs nu på söndagen. Två nya natturer kommer att gå till Marieby på fredagar och trea nya turer kommer att gå lördagar.

Line 111, som i dag trafikerar Östersund-Brunflo-Östersund, kommer att passera Marieby på tillbakavägen. Tidigare har bussen gått från Brunflo direkt tillbaka till Östersund.

– Marieby har blivit ett allt mer populärt område att bo i och då känns det självklart att servicen med kollektivtrafik måste finnas, säger Stefan Fredriksson, vd för Länstrafiken.

Förändringen innebär också att restiden till Östersund blir längre för boende i Brunflo och Ope.

– Med denna tursträckning har fler möjlighet att nyttja kollektivtrafiken och det vill väl alla, avslutar Stefan Fredriksson.

LT träffade Stefan Jonsson, Helena Wik och Katharina Johansson med anledning av deras medborgarförslag i våras. Som boende i Sörviken efterlyste de bättre bussförbindelser på kvällar och nätter under veckosluten. De blir glada över att höra att deras medborgarförslag fått gehör.

– Verkligen kanon! Med tanke på kommunens avsikter för "annersia" och den utvecklingen som ska ske där, så är det på tiden, säger Stefan Jonsson.

• Vad betyder det här för området?

– Det är väldigt bra, framför allt för de som har tonåriga barn. De som jobbar, de flesta gör det i staden, kan ju nu också stanna kvar och ta en afterwork eller liknande, säger han.

Stefan Jonsson lovar att utnyttja de nya nattbussarna.

– På stråket lär det bli en del bussåkande, avslutar han.

Mer läsning

Annons