Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu hoppas Peter att han får behålla sitt jobb

/
  • Peter Eriksson har varit med om två företagsnedläggningar. Nu hoppas han att det inte ska bli tredje gången 
        
gillt och att företagsledningen lyckas reda ut den ekonomiskt trassliga situationen. ”Jag vill jobba kvar. Jag trivs här”, säger han.
 Foto: Ulrika Andersson
  • Stefan Söderberg,  vice ordförande  i företagets fackklubb, är inte direkt förvånad över gårdagens besked. ”Jag hoppas verkligen att de lyckas rädda företaget. Det skulle vara ett hårt slag mot hela Jämtland om ACB Laminat försvann”, säger han.

Två gånger tidigare har han blivit arbetslös i samband med företagsnedläggningar. Nu hoppas traktorföraren Peter Eriksson att ACB Laminat ska överleva så att han den här gången får behålla jobbet.

Annons

När AB Jämtlandskalksten för några år sedan la ner sin verksamhet i Brunflo blev Peter Eriksson arbetslös.

Efter en tid som arbetssökande fick han jobb på Skifferbolaget. Men för drygt två år sedan beslutade de norska ägarna att lägga ned verksamheten i Jämtland och Peter Eriksson blev på nytt arbetslös.

För omkring ett och ett halvt år sedan fick Peter Eriksson jobb som traktorförare på ACB Laminats fabrik i Brunflo.

Men nu riskerar han att bli arbetslös – igen. Om inte företagsledningen lyckas reda upp bolagets ekonomiska kris kommer det troligtvis att bli tredje gången gillt för Peter Eriksson.

– Jag hade hoppats slippa gå igenom det här en gång till, säger han.

– Nu är det bara att hoppas att de lyckas reda ut allting så att jag och mina kollegor får arbeta kvar. Det är ett roligt jobb med okej arbetstider. Jag trivs.

Dessutom nåddes Peter Eriksson i går av beskedet att han och de övriga drygt 250 anställda vid ACB Laminats fabriker inte kommer att få lön som planerat i dag. I stället får de vänta på den statliga lönegarantin tills i början av nästan.

– Det är klart att det kan bli lite kämpigt med räkningarna, men som tur är har vi två inkomster att förlita oss på, säger Peter Eriksson.

Han får medhåll av kollegan Stefan Söderberg som också är vice ordförande vid fackklubben på företaget.

– Vissa räkningar kommer att få läggas åt sidan så länge, man har ju ingen jättebudget att röra sig med precis, säger han.

– Många har hus och barn med tillhörande räkningar som ska betalas, då kan ett par dagar vara avgörande, fortsätter Söderberg.

Samtidigt kommer gårdagens besked inte som en överraskning för de båda kollegorna.

– Från facket sida har vi försökt att påtala vissa detaljer som borde ses över.

– Men tyvärr har vi inte blivit lyssnade på i den utsträckning som vi önskat.

Mer läsning

Annons