Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har Frida tröttnat på sin studentlägenhet

/
  • Foto: Henrik Flygare
  • Frida Walker lämnar Kyrkgatan 78 för att flytta hem till föräldrarna. Hon räknar upp en rad brister i boendet som ohyra, dåligt städade korridorer och sunkiga tvättstugor.  Foto: Henrik Flygare
  • Fredrik Hillborn tycker att standarden på studentboendet är katastrofal. I går hade han tvättdag och säger att det faktiskt är någon som städat lite i tvättstugan. Fast torktumlaren fungerade inte.

Kackerlackor, vägglöss och silverfiskar trivs. Men det gör inte studenterna. Många som bor i Östersundsbostäders lägenheter på Kyrkgatan 78 tycker att standarden är under all kritik.

Annons

Fredrik Hillborn har bott i studentboendet på Kyrkgatan i centrala Östersund under några år. Men han flyttar snart därifrån och skräder inte orden när han beskriver boendets standard.

– Den är katastrofal. Tvättstugorna, korridorerna, soprummen, allt är skitigt och i dåligt skick.

När Fredrik Hillborn flyttade till studentboendet på Kyrkgatan var standarden låg, men han säger att den sedan dess bara blivit sämre. Fast han vill inte lägga allt ansvar på hyresvärden utan säger att det förmodligen handlar om en ond spiral där studenterna själva är en del av problematiken.

– Om Östersundsbostäder skiter i att städa då kanske de som bor här också gör det och så blir det en ond spiral av det hela. Många bor här bara i sex månader och då bryr man sig kanske inte så mycket om hur det ser ut.

Frida Walker är också på väg att flytta från en av de 62 lägenheterna i studentboendet på Kyrkgatan.

– När jag kom hit så verkade det vara ett okej boende för priset. Men så upptäckte jag att det var en massa silverfiskar i lägenheten. Det var precis i början när jag flyttat hit och allt var nytt så då bröt jag nästan ihop.

Hon berättar att hennes grannar också har haft problem med ohyra.

– En kompis ovanför hade vägglöss och fick utslag på kroppen. Hon flyttade härifrån för hon tyckte det var för äckligt att bo kvar.

Frida Walker har pratat med Anticimex som bekräftat att det varit en hel del problem med ohyra. Även kackerlackor har förekommit. Hon håller med Fredrik Hillborn att både korridorer och tvättstugor oftast är ofräscha.

– Korridoren här utanför städas typ aldrig. Tvättstugan har jag nästan aldrig använt. Det är väldigt äckligt där nere.

Köket i lägenheten är heller inget vidare tycker hon. Ingen ugn eller fläkt och bara ett litet frysfack.

Östersundsbostäders vd, Bengt Rådman, säger att han inte har någon bra förklaring till varför hyresgästerna på Kyrkgatan 78 upplever sitt boende som skitigt.

– Det är klart att det är en standardskillnad mellan olika boenden. Men om det är skitigare vid något tillfälle så handlar det ju om hur de boende sköter sig. Vi försöker upplysa och informera och tillhandahålla städmaterial.

Bengt Rådman säger att det definitivt inte handlar om någon särbehandling och att Östersundsbostäder städar lika mycket på Kyrkgatan som på andra studentboenden. När det gäller ohyran så konstaterar han att Kyrkgatan 78 har varit ett problem.

– Där har vi en åtgärdsplan som vi jobbar med tillsammans med Anticimex.

Mer läsning

Annons