Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu fylls bassängen i Brunflo med vatten

/
  • Det är många kubikmeter som ska fyllas men nu rinner vattnet ner i Brunflobadets bassäng från slangen bredvid Emil Andersson som är elektriker på bygget. Foto: Henrik flygare
  • Foto: Henrik flygare

Bassängen i Brunflobadet började i går sakta men säkert fyllas med vatten drygt ett och ett halvt år efter branden.

Annons
Den slang som dragits in i bassänghallen åstadkom inte något kraftigt flöde, men det låg ändå något symboliskt i att arbetet med att fylla upp bassängen inleddes på fredagen.
Kaklet i basängen är detsamma som tidigare, däremot har nya plattor lagts på golvet runt bassängerna eftersom dessa förstördes vid branden.
Senaste veckan har alla gipsväggar kommit på plats och när bassängen är fylld med vatten ska alltsammans provköras med det nya reningsverk som finns i en annan del av lokalerna.
De fördyrade rörbytena på Brunflobadet ska betalas genom att omdisponera pengar. Istället för att värma vattnet med el så har fjärrvärme dragits in i de nya lokalerna som har fler duschar och där entrén har flyttats. Vecka 51 är det slutbesiktning. Alla rör till bassängerna behövde bytas och det har försenat invigningen.
Kostnaden för rörbyten på Brunflobadet har också medfört att det blivit dyrare än beräknat. I september beslutade kultur- och fritidsnämnden i Östersund att 850 000 kronor tas från nämndens investeringsbudget för maskininvesteringar nästa år.
För att täcka upp resten omdisponeras 350 000 kronor ur underhållsplanen för 2008 och 950 000 kronor tas ur nästa års underhållsplan.

Mer läsning

Annons