Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu flyttar varvet från stråket till Lugnvik

/
  • Nu läggs grunden för segelbåtsklubbens gemensamhetsutrymme. Från vänster: Jan-Olov Lundvall, medlem i segelsällskapet, Kjell Lundström, varvschef, och Franz Birkl, ordförande i hamnkommittén.  Foto: Henrik Flygare

På segelbåtsvarvet i Lugnvik rådde febril aktivitet under lördagen.

Annons

De håller på att flytta varvet från Storsjöstråket till Lugnvik. Just nu är det gemensamhetslokaler för klubbens utrustning och båtar som håller på att byggas.

I och med Östersund kommuns planer på utveckling av Storsjöns strand mellan Badhusparken och Söder har segelbåtsvarvet tvingats flytta.

– Vi har på oss till nästa höst, men det innebär en hel del jobb så vi får ta det eftersom, säger Kjell Sundström, varvschef.

Nu har de fått en större yta, dubbelt så stor, för vinterförvaring av båtarna i Göviken, Lugnvik. De innebär bland annat att de har fler platser att erbjuda.

– Båtlivet i Östersund växer, både segelbåtar och motorbåtar, säger Kjell Sundström.

Men stort problem för båtfantaster i trakten är att det är för få hamnplatser.

– Vi har idag cirka 170 som står i kö för att få en plats. Och det blev nej till en utbyggnad av hamnen i Östersund för att det kostade för mycket. Förhoppningsvis blir det ett annat läge när konjunkturen vänt, säger Franz Birkl, ordförande i hamnkommittén.

– Nu har vi större möjligheter att erbjuda vinterförvaring men människor tvekar eftersom de vill ha en hamnplats också, säger Kjell Sundström.

De berättar att det blir allt vanligare att privata bryggor erbjuder båtplatser. Det är också tänkt att kranen för att lyfta upp och lägga ned båtarna ur sjön ska flyttas till Jamtlibryggan.

– Det blir så småningom, säger Kjell Sundström.

Mer läsning

Annons