Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrlandstingens miljardstora inköp av medicin överklagas

Piller och annat för 1,2 miljarder kronor. Naturligtvis vill många stora läkemedelsföretag vara med och slåss om pengarna. Nu överklagar de landstingets upphandling.

Annons

Det är Västernorrlands landsting som sköter upphandlingen av läkemedel för landstingen i Jämtlands, Norrbottens, Västerbottens och Västernorrlands län. Med en sammantaget så stor yta är det mycket läkemedel som ska köpas in, det sammanlagda värdet för kontrakten är 1,2 miljarder kronor.

Flera läkemedelsföretag har nu överklagat landstingets upphandling till länsrätten och blivit hörsammade. Länsrätten har stoppat upphandlingen tills vidare och gett landstinget några dagar på sig att yttra sig om invändningarna som läkemedelsföretagen haft angående upphandlingen.

De kontrakt som i nuläget överklagats har ett värde på mellan 35 och 50 miljoner kronor. 45 företag har varit med och lagt anbud på kontrakten i den stora medicinaffären för de nordliga landstingen.

Överklagan gäller främst kontrakt på smärtstillande medel, antibiotika och olika blodläkemedel.

Perioden som upphandlingen gäller är fram till och med mars 2010, den kan utöver det förlängas med ytterligare ett år. Gällande avtal förlängs under tiden som den nya upphandlingen pågår.

Mer läsning

Annons