Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordén: ”Regeringens stopp av bonuskultur är rena hyckleriet”

– Om regeringen vägrar ta bort sina bonusdirektiv kommer socialdemokraterna att ta initiativ till detta.

Annons

Det säger s-riksdagsledamoten Marie Nordén som reagerat kraftigt mot att finansminister Anders Borg kritiserar bonussystemen i statliga företag, samtidigt som regeringen rivit upp regler som stoppade bonusar.

– När det nu visar sig att regeringen rivit upp tidigare regler som skulle stoppa den här typen av bonuskultur så blir hyckleriet uppenbart, skriver hon i ett pressmeddelande.

Det var 2008, mitt under finanskrisen som de statligt ägda AP-fonderna, som sköter svenskarnas pensioner, slog rekord i bonusavtal.

Det visar en granskning i SVT:s Uppdrag granskining gjort.

Marie Nordén menar att Anders Borg kritiserat bonusar till höga chefer inom banker, näringslivet och inom statliga företag bara för att vinna stöd hos den allmänna opinionen.

– Det som gör det ännu mer upprörande är att regeringen samtidigt har höjt avgifterna till a-kassan för vanliga löntagare, där metallare och andra får betala för krisen med den nya Reinfeldtavgiften, som innebär att de grupper som har störst risk att bli arbetslösa också får betala de högsta avgifterna, fortsätter Marie Nordén.

Samtidigt vill hon veta vad de borgerliga riksdagsledamöterna i länet, Ola Sundell, m, och Per Åsling, c, tycker i denna fråga.

Mer läsning

Annons