Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Netterström har hittat en tänkbar köpare av zoo

/
  • Försäljningen av Frösö zoo kommer allt närmare. Enligt ägaren Åke Netterström finns det en tänkbar köpare till anläggningen. Foto: Håkan Luthman

I 48 år har familjen Netterström drivit Frösö zoo. Och redan för några år sedan talade Åke Netterström om en försäljning. Och nu börjar det närma sig.

Annons
Redan för några år sedan började familjen Netterström känna att det hade blivit dags att lämna över familjeföretaget.
– Vi har diskuterat igenom det här noga och jag gissar att det nog var tre år sedan vi började tala om det här, säger Åke.
Då var det många som tvivlade på uppgifterna och det spekulerades i en mängd olika banor om anledningen till försäljningsplanerna.
Men Netterströms tyckte inte att det var så konstigt.
– Vi har hållit på med det här i 48 år och vi har blivit 48 år äldre under tiden, säger Åke som själv nu är nästan 60 år.
Några känslomässiga svårigheter kring att fatta beslutet tycker han inte att det finns.
– Vi står för vad vi gjort och någon gång måste man lämna verksamheten, säger han, och intygar att han inte kommer bli en sådan som kommer fortsätta springa runt vid verksamheten trots en ny ägare tagit över.
För en spekulant finns det nu. Under året har några intressenter passerat revy, men en tänkbar köpare har utkristalliserats.
Så mycket mer information än så ger han inte om vem det är.
– Vårt krav har varit att sälja allt, tivoli, cirkus, djur, restauranger och parkering. Det är många spekulanter som inte kommit så långt i processen. Det är en omfattande verksamhet och den som är intresserad måste ha mycket kunskap, om man inte väljer att hyra in folk som sköter de olika delarna.
Hur nära försäljningen är kan Åke Netterström inte säga. Det beror på olika aspekter, som hur man ska göra med skatter och vilka bolag som ska ingå. Och som det rådande ekonomiska läget är kan allt hända.
– Jag vet inte hur det påverkar köparen. Så ingenting är klart förrän vi fått betalt.
Men på Frösö zoo fortsätter de att investera i stället. Nya djur och karuseller köps in.
– Jag ser krisen som något väldigt bra. Det är nu man ska handla om man kan, eftersom det är billigare nu.
När försäljningen går i lås är Åkes planer att lämna verksamheten helt och hållet. Men något stilla tidigt pensionärsliv är det inte dags för.
– Vi är definitivt inte less på branschen, men nu ska vi kämpa vidare med helt nya planer, säger han.
Vad de innefattar vill han dock vänta ett tag med att avslöja.

Mer läsning

Annons