Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Neras kan rädda över 100 jobb

/
  • – Vi har cirka 80 medarbetare och vill expandera. Det vore perfekt för oss genom att köpa Go excellent och ta över verksamheten med de anställda efter konkursen, säger Anders Frimert, platschef på Neras direkt i Östersund. Foto: Henrik Flygare
  • – Nu ser det ut att försvinna cirka 140 jobb i Östersund istället för att Neras direkt köper verksamheten och de anställda erbjuds fortsatt jobb, säger Anders Frimert.

Ledningen för Callcenterföretaget Neras direkt i Östersund vill köpa Go excellent som gick i konkurs i förra veckan. I stort sett samtliga drygt 100 anställda som riskerar jobben skulle erbjudas fortsatt arbete vid ett övertagande.

Annons

– Jag har sökt konkursförvaltaren under två dagar men inte fått något svar, säger Anders Frimert, platschef på Neras direkt enhet i Östersund.

– Vi vill överta precis hela verksamheten hos Go excellent, driva det i samma regi som i dag och ha kvar medarbetarna bara vi kan behålla uppdragen, säger Anders Frimert.

Som LT tidigare skrivit ska Go excellent koncentrera verksamheten i Sverige till Piteå och Kalmar i fortsättningen.

På onsdagen fick de anställda i Östersund veta att ägarna bakom Go excellent köpt tillbaka kundavtalen av konkursförvaltaren. Vad som händer med personalen i företagets lokaler på Stadsdel norr är osäkert eftersom verksamheten i Östersund ska avvecklas, enligt ett pressmeddelande.

– Jag har haft kontakt med konkursförvaltaren Marika Rindborg och förklarat för henne att vi bjuder över oavsett andra bud. Det väckte förvåning men Neras direkt ingår i en miljardkoncern som måste växa genom förvärv, säger Anders Frimert.

Så du har grönt ljus från din vd och ledning att försöka ro den här affären i hamn?

– Absolut, så är det och vi vet att personalen på Go excellent har skött sig strålande, säger Anders Frimert.

Beskedet om att Neras direkt vill köpa verksamheten i Östersund lämnade Anders Frimert i personligt telefonsamtal med konkursförvaltaren Marika Rindborg i måndags kväll.

– Därefter har jag inte fått kontakt trots flera telefonpåringningar och brev via e-post. Det ger intryck av att någon intern uppgörelse har träffats, säger han.

– Nu ser det ut att försvinna cirka 140 jobb i Östersund istället. Det är sorgligt att vi i så fall förlorar den kompetensen eftersom det drabbar hela callcenterbranschen i Östersund.

– Jag försöker fortfarande få till en uppgörelse, säger Anders Frimert.

I samband med konkursen för Go excellent förklarade företagets vd Lars Nilsson att verksamheten i Östersund minskat från 100 miljoner till 40 miljoner på nio månader, på grund av att man inte hittat någon ny stor kund.

Enligt uppgifter till LT var intäkterna för Go excellent i Östersund 3, 8 miljoner kronor under augusti månad.

Mer läsning

Annons