Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattklubben Sportbaren försattes i konkurs

Efter drygt tio år stänger Sportbaren, som varit franchisetagare till restaurangkedjan O’Learys, krogverksamheten i centrala Östersund.
– Det är naturligtvis jätte-tråkigt. Tyvärr är det så att andra nattklubbar har varit mer intressanta för publiken, säger Wilhelm Vintilescu, vd för O’Learys Trademark i Sverige

Annons

Det har bara gått ett och halvt år sedan flytten gick från Storgatan till Prästgatan för nattklubben. Då hette det att man behövde större ytor och en lokal bättre lämpad för restaurangverksamhet.

Men i måndags lämnade Sportbaren AB i Östersund in en konkursansökan och under tisdagen beslutade Östersunds tingsrätt att försätta företaget i konkurs.

Wilhelm Vintilescu säger att det varit svårt att bedriva nattklubbsverksamhet med O’Learys bar- och restaurangkoncept.

– Där har bärigheten inte lyckats. Om jag har förstått det rätt är det många nattklubbar som konkurrerar med varandra i Östersund. Folk har bland annat retat sig på att det varit hundra kronor i entré. Den kritiken tycker jag att man ska lyssna noga på, säger Wilhelm Vintilescu.

Konkursen innebär att krogverksamheten i lokalerna ännu en gång läggs ner efter bara en kort tid. LT har tidigare konstaterat att i genomsnitt en nattklubb per år har gått omkull i Stadskällarens gamla lokaler sedan 2000. Sportbaren blir den nionde nattklubben som kastar in handduken. Företaget såg ljust på framtiden vid flytten och trodde inte att de skulle gå samma dystra öde till mötes som de andra krogarna.

– De andra har inte tänkt långsiktigt. Vi är ett starkt varumärke och har klarat oss i nio år. Därför borde vi klara det här också, sade en anställd bara någon dag före nypremiären i november i fjol.

Wilhelm Vintilescu hoppas dock att kedjan O’Learys får möjlighet att komma tillbaka till Östersund.

– Vi gillar Östersundspubliken och längtar efter att få slå upp dörrarna där igen, säger han.

LT har försökt nå vd:n för Sportbaren, Örjan Bergander, för en kommentar utan att lyckas.

Mer läsning

Annons