Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När regnet öser ner har Storsjöbadet fullt hus

/
  • Det är inte alla som klagar på dåligt väder. Under de regniga dagarna i veckan hade Storsjöbadet fullt upp. Lilla Jannicke får hjälp av pappa Svein-Olaf Lien att komma iväg i rutschkanan. Foto: Håkan Luthman

Regn och rusk har plågat Östersund under veckan. Men alla hänger inte läpp – på Storsjöbadet har det varit knökfullt.

– Det har gått riktigt bra, jublar Peter Berglöf, tillförordnad platschef på Storsjöbadet.

Annons

På Storsjöbadet har man haft fullproppat med besökare. Tisdagen var något slags rekord. Då var det kö in och man fick för första gången i Storsjöbadets historia sätta ”lapp på luckan”.

– Då körde vi en besökare ut, en besökare in, säger Peter Berglöf.

Dags att skaffa dörrvakter kanske?

– Haha. Nä. Men jag fick själv stå vid dörren i tre och en halv timme för att mata in gästerna.

Hur många besökare klarar ni?

– Det är ju två olika siffror. En när det är soligt och det går att vara utomhus. Då ryms 3 000 besökare ungefär. När det är regn och alla är inne så klarar vi ungefär 1 500 besökare. Så var det i tisdags. Då hade vi också totalt 2 500 besökare under hela dagen.

Storsjöbadet har haft bra siffror under hela juli enligt Peter Berglöf. I går torsdag hade man registrerat knappt 30 000 besökare – och det med en hel vecka kvar av juli.

– Trots eller kanske på grund av det dåliga vädret ligger vi bra till. Norrmännen kan inte shoppa hela tiden. Måndags och tisdags var det två dagar med regn. Andra dagen får barnen bestämma och då kommer man hit, säger Peter Berglöf.

Inne på Storsjöbadet är norrmännen i klar majoritet. Peter Berglöf uppskattar att ungefär 80 procent av besökarna kommer från vårt kära grannland i väst.

– De är den viktigaste kundgruppen. Norrmännen är otroligt viktiga, säger han.

Berit Fremo och Svein-Olaf Lien med barnen Jannicke och Halvard från Trondheim kom till Östersund i onsdags och åker hem i dag.

– Vi hade redan bestämt innan att vi skulle hit. Vi åkte till Östersund för Storsjöbadet och djurparken. Det är verkligen ”kämpeflott” här, säger Berit Fremo.

Mer läsning

Annons