Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Någon vill sabotera vår satsning på mogen publik”

/
  • Johnny Wiktorsson och Kenneth Eriksson berättar att någon eller några fördärvat deras möjligheter att spela på Eventhuset.”Vi har valt att flytta för att någon saboterat det vi vill göra på Eventhuset”, säger Wiktorsson.Foto: Ulrika Andersson

Premiärkvällen för vuxensatsningen på Eventhuset i Östersund har saboterats. Någon eller några har rivit ner alla affischer på stan vilket har fått musikarrangörerna att byta lokal.

Annons

LT har tidigare berättat att Eventhuset har tagit fram ett koncept där man under våren planerat att satsa på en mognare publik. Inbokade artister är bland annat Flamingokvintetten och Rebecca Törnqvist. På öppningskvällen den 31 januari skulle Johnny Wiktorsson och hans Graceband, plus gästartister, ordna en Elvisafton.

Men så blir det inte.

Under ett krismöte i torsdags beslutade de inblandade musikerna att ställa in spelningen på Eventhuset.

– Vi hade satt upp stora affischer runt hela stan men nästa dag var varenda affisch nerriven, berättar en bedrövad Johnny Wiktorsson.

Han vill inte spekulera i vem som kan ha genomfört sabotaget.

– Jag kan inte förstå vem som vill komma åt oss men det är ju uppenbart att någon varit ute för att sabotera vår premiärspelning på Huset, säger Johnny Wiktorsson.

Under krismötet var det nära att Elviskvällen skulle ställas in men Kenneth Eriksson, som är kapellmästare i bandet Hasse & Co som också skulle spela den aktuella kvällen, ville inte ge upp satsningen helt.

– Jag tycker att det hade varit jättetrist att behöva lägga ner ett sådant här fint koncept, säger han och berättar att de i stället började leta efter en alternativ lösning.

Den spelning som nu ställts in på Eventhuset kommer i stället att äga rum på Gamla teatern.

– Det kommer säkert att bli bra där det är en bra lokal som lämpar sig för en vuxen publik men för oss är det här en sorg eftersom vi inte kan fortsätta och driva det här konceptet framöver, säger Johnny Wiktorsson.

Mer läsning

Annons