Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorsporter kan få eget stadion i Östersund

En utredning som gjorts på uppdrag av Öster- sunds kommun visar att det finns goda chanser att utveckla Östersunds motorstadion.

Annons
Förhoppningen är att alla motorsporter ska ha förutsättningar att hålla till där.
– Ingen förening ska bestämma åt någon annan, alla får ju själva ta ställning till om de vill flytta eller inte, säger Tord Andnor projektledare för utredningen. Östersunds snöskoterklubb och Fältjägarna enduroförening är båda intresserade av att flytta sina verksamheter till motorstadion.
VTC, Vehicle tecnical centre, är också positiva till att använda mark inom området, de vill bland annat utveckla och bedriva testverksamhet och forskning.
Utvecklingen av motorområdet startar så smått redan nu. Föreningarna har börjat fundera på var inom området de vill hålla till och medlemmarna i klubbarna får själva ta ställning till om en flytt blir aktuell eller inte. El och bredband är två saker som skulle behöva utvecklas för att stadion ska fungera så bra som möjligt för alla, enligt utredningen.
– Hela tiden pågår ett aktivt arbete för att försöka få större tävlingar som exempelvis VM i rally till Östersunds motorstadion. Det ska finnas förutsättningar för olika större tävlingar och arrangemang, säger Tord Andnor. Elin Eriksson

Mer läsning

Annons