Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möbelbutik med höga mål öppnar på Bangårdsgatan

/
  • Nu jobbar de i sitt anletes svett för att få butiken i ordning till öppningsdagen. Från vänster Lotta och Åke Lindholm och Anders och Anna-Karin Lindholm. Foto: Ulrika Andersson

När möbelbutiken Kool flyttar in på Bangårdsgatan i Ö&B:s gamla lokaler kan man säga att cirkeln är sluten. För just här fanns den gamla anrika Forsbergs möbler för 10–15 år sedan.

Annons

– Forsbergs möbler var den finaste möbelaffären i hela Norrland och det ska vi försöka leva upp till igen, säger Anders Lindholm som driver butiken med sin hustru Anna-Karin.

Anders Lindholm är fjärde generationen möbelhandlare sedan han tagit över efter pappa Åke som startade Dvärsätts möbler men som sedan har drivit både Bonus möbler och Kool.

– Min farfar Jive startade en möbelbutik i Matfors, säger Åke Lindholm och pappa Nils som var inredningsarkitekt startade Europamöbler.

Anders Lindholm tog över Kool för 3,5 år sedan och nu har de investerat tre miljoner i den nya butiken. De räknar med ska öka omsättningen från 12 miljoner till 20 miljoner på ett år.

Naturligtvis måste de även anställa fler, minst tre personer för att klara av ruljansen.

– Vi har gått från 800 kvadratmeter till 3 500, säger han så det blir lite yta. Den 5 november tänker jag klippa bandet på invigningen.

Företaget har också lyckats köpa ”We are all the winners” som slogan under ett år från Nick Borgen.

Mer läsning

Annons