Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miuns trivselresa kostade 800 000 kronor

/

Efter en personalresa till Grekland för anställda vid Mittuniversitet i somras ifrågasätts kostnaden för resan. Notan på cirka 800 000 kronor, för 91 personer, innebär 9 000 kronor per deltagare.

Annons

Institutionen för Hälsovetenskap (IHV) förlade sina personaldagar i Grekland, efter att ha fått klartecken från rektorn.

Resan gick till en plats i närheten av Thessaloniki den 10–14 juni.

91 resenärer åkte från Östersund och Sundsvall. De tog in på Hotel Portes Beach vilket klassas som fyrstjärnigt: All mat och dryck ingick, med vin och öl till middag.

”Arbetsmiljö & Hälsa” var temat för personaldagarna. Under två dagar ägnade man sig åt föreläsningar, information och grupparbeten. En helgdag kunde deltagarna ägna åt fria aktiviteter.

Anita Pejlert som är prefekt på institutionen anser att det handlar om en personalsatsning.

Tas det in anbud eller väljer ni ut ett ställe i samband med personaldagar?

– Det går till på det viset att ett antal anbud tas in också tittar man på priset. Det här stället hade bästa priset. Alla andra resor låg minst 1 000 kronor högre. Dessutom var det en situation förra sommaren då den svenska kronan inte var så gynnad, säger Anita Pejlert.

Vilka ord vill du använda för att beskriva betydelsen av en sån här resa i samband med personaldagar?

– Jag tycker det är väldigt värdefullt för institutionen. Den är stor och finns på två orter och det är väldigt viktigt att vi träffas för att få möjlighet att arbeta på det här viset tillsammans.

– Det är ur såna här dagar väldigt mycket av den utveckling som bedrivs vid institutionen växer fram. Det är också bra personalvård.

Anita Pejlert konstaterar att institutionen för Hälsovetenskap vuxit mycket fort: Från 85 anställda 2005 till över 140 nu.

– Det pågår intensiv utveckling och vi har startat ett antal program. Jag ser det som en kvalitetsfråga att man avsätter tid för den här typen av gemensamma dagar när man jobbar med utveckling.

Personaldagar genomförs varje år och tidigare har man varit på Malta och i Spanien.

Hur man ska uppfatta fördelen med att förlägga personaldagar utomlands jämfört med alternativet att ha dem i regionen eller på annan plats i Sverige?

– Det vanligaste är inte att vi åker iväg utan det sker någon gång. Fördelen är att det är ett väldigt högt trivselvärde. Det kostar mycket att ha de här dagarna i Sverige också men det är väldigt uppskattat att få åka iväg på det här viset.

Enligt Anita Pejlert ligger kostnaden för resan, cirka 800 000 kronor, i nivå med vad Mittuniversitetet hade fått betala för motsvarande personaldagar i Sverige.

Mer läsning

Annons