Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miun åker till gigantisk vintermässa

I början av februari är det lederhosen och tyrolerhatt som gäller för institutionschef Mats Tinnsten och ett utvalt gäng från Mittuniversitetets sportteknologiprogram Sportstech.

Annons

Då åker de ner till München – världsberömt för sin Oktoberfest – för att vara med på världens största vintermässa. Det är en upprepning av förra årets framgång tycker Mats Tinnsten.

Men någon sällskapsresa handlar det inte om.

– Flera företag fick upp ögonen för våra studenter, vår maskinpark och forskarkompetens. Det har i sin tur lett till att flera studenter kopplades ihop med några av de riktigt stora företagen i branschen, säger han.

Den här gången har Sportstech fått med sig ett stort antal företag med koppling till Jämtland. Några av dem är Hilleberg, Lundhags, Klättermusen och Woolpower.

Dessutom kommer Sportstech omstridde forskare Leonid Kuzmin – han har tidigare avfärdat glidvallan som onödig – att ställa upp i en forskartävling med sin senaste uppfinning.

Det är ett stavhandtag med en ny typ av fästning mellan skidhandsken och staven som ska göra det sekundsnabbt för exempelvis skidskyttar att sätta på sig stavarna.

Mer läsning

Annons