Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittuniversitetet tecknar nytt avtal med ett av världens främsta företag inom 3D-printing

Det är företaget Arcam EBM som Mittuniversitetet har tecknat ett avtal med. Enligt Mittuniversitetet kommer det att ge företaget tillgång till framtidens kompetens av maskiningenjörer och öppna nya jobbmöjligheter för studenterna.

Annons

Avtalet mellan Arcam och Mittuniversitetet kommer att ge arbetsgivare möjlighet att erbjuda studenter inom vissa utbildningar konkreta samarbeten. Det rör sig bland annat om praktikplatser, examensarbeten, traineeplatser, mentorskap eller anställningar.

– Det här är ett kvitto på att vi bedriver både undervisning och forskning som är relevant för samhället och för industrin. Samarbetet ger nu studenterna stora möjligheter till vidareutbildning eller arbete utomlands, skriver Lars-Erik Rännar, universitetslektor och forskningsledare inom additiv tillverkning (3D-printing), i ett pressmeddelande.

Foto: Olivia Wikström

Avtalet omfattar utbildningarna Sportteknologi – maskiningenjör inom innovativ produktutveckling och Maskiningenjör – produktutveckling.

– Att kunna erbjuda studenter goda möjligheter till förkovran inom additiv tillverkning är betydelsefullt för oss. Vi är glada över att ta nästa steg i ett redan bra samarbete med Mittuniversitetet, skriver Karl Lindblom, General Manager på Arcam, i ett pressmeddelande.

Mer läsning:

[+] Kicki Gustafsson: Kommer julpolisen om man inte har hängt upp julgardinerna?

[+] Louise Forslycke Garbergs: Beslutens ångesttyngda morgnar

[+] Dyra vaccinationer i regionen – smittskyddsläkare: "Orimligt att det ska vara så stora skillnader"

Mer läsning

Annons