Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för sexköp av barn frias av tingrätten

Den man från länet som varit åtalad misstänkt för köp av sexuell handling av barn frias av tingsrätten. Tingsrätten bedömer att det inte går att styrka att det skett något brott.

Annons

Både mannen och flickan berättade i tingsrätten att de två haft sex med varandra.

Enligt barnets berättelse har hon haft sex med mannen för att hon var rädd för honom, men hon har fått öl av mannen i samband med samlagen. Ölen har hon kastat eller gett bort. Flickan hänvisar också till sms där mannen erbjudit henne pengar i utbyte mot sex.

Mannen menar att flickan var förtjust i honom och att de har haft sex, men att han avslutade relationen då han insåg att det inte var lämpligt att ha ett sådant förhållande med någon som var så pass ung.

Mannen menar att han aldrig betalat flickan för sex.

Tingsrätten anser att ingen av de två berättelserna är mer trovärdig än den andra och att det därför inte går att döma mannen mot hans nekande. Därför ogillades åtalet.

En av nämndemännen var skiljaktig och ansåg att det inte fanns någon anledning att tvivla på flickans berättelse. Nämndemannen anser att det med hänsyn till omständigheterna måste ha varit underförstått att flickan gick till mannen för att få öl till sig och sina vänner och att mannen därför borde ha dömts för köp av sexuell handling av barn.

Mer läsning

Annons