Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade sambon – döms till fängelse och skadestånd

En 44-årig man från länet har vid upprepande tillfällen misshandlat och kränkt sin sambo. Han döms nu till fängelse för grov kvinnofridskränkning och ska betala 30 260 kronor i skadestånd till sin sambo.

Annons

44-åringen och kvinnan har varit ett par i två och ett halvt år. Under loppet av ett år har mannen misshandlat henne vid sex tillfällen.

I början av juli i år tog 44-åringen stryptag på kvinnan. Hon säger i förhör att hon greps av panik då hon inte fick någon luft. Till sist svartnade det för ögonen på henne och hon tror att hon svimmade. När kvinnans telefon ringde släppte mannen greppet om henne. Kvinnan svarade och bad den som ringde att kontakta polisen. 44-åringen flög då på henne igen och tryckte ner henne i leran. En vecka efter händelsen hade kvinnan fortfarande blåmärken och svullnader i ansiktet.

När paret hade handlat mat i julas blev 44-åringen arg och kastade en fem kilo tung julskinka i magen på sin sambo. Hon flög bakåt och ramlade på ena armen. Därefter sparkade han henne tre till fem gånger.

Vid ett annat tillfälle slog 44-åringen henne fem till sex gånger med antingen en whiteboardpenna eller ett skohorn. Därefter drog han in henne i sovrummet och tryckte ner henne i sängen. Mannen har också knuffat in kvinnan i en köksbänk en gång. Hon fick då ett stort blåmärke på överarmen.

Mannen har också vid ett tillfälle blivit arg på kvinnan för att hon spillde kaffe på köksbänken. Han tog då stryptag på henne och drog ner henne på golvet. Kvinnan fick sårskador på knäskålen och uppsökte hälsocentralen dagen efter.

Mannen dömdes till åtta månaders fängelse i mars 2007 för grov kvinnofridskräkning och övergrepp i rättssak. I december i fjol dömdes han till två månaders fängelse. 44-åringen har nu börjat avtjäna det sistnämnda fängelsestraffet. Mannen döms av Östersunds tingsrätt för grov kvinnofridskränkning till fängelse i åtta månader. Han ska också betala 30 260 kronor i skadestånd till sin sambo.

Om 44-åringen släpps innan denna dom vinner laga kraft ska han omedelbart häktas.

Mer läsning

Annons