Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade och kränkte sambo och barn

En man från länet döms till fängelse i ett år och sex månader för att ha misshandlat och kränkt sin sambo och deras gemensamma barn.

Annons

Mannen döms för grov kvinnofridskränkning och grov fridskränkning.

Mannen som varit häktad sedan i januari, förnekar att han begått brott mot sambon eller barnen. Vid rättegången hävdade han att han att det förekommit handgripligheter mellan honom och sambon och att han tagit tag i kvinnans armar för att förhindra henne att slå honom. Mannen hävdade också att han aldrig inlett "fysiskt mellanhavande".

Både mannen och kvinnan har berättat om ett bråkigt förhållande. För en tid sedan började kvinnan fotografera och dokumentera blåmärken som hon hävdar uppkommit till följd av misshandeln. Dessa foton upptäckte polisen vid husrannsakan hade raderats ur parets dator efter att kvinnan flyttat från hemmet.

Det finns vittnen som sett mannen slänga runt kvinnan på en garageuppfart och kvinnan har även tytt sig till olika vänner och släktingar med familjens bekymmer. Tingsrätten anser att det är styrkt att mannen utsatt kvinnan för grov kvinnofridskränkning.

Vad gäller fridskränkning mot barnen har båda barnen uppgett att pappan har luggat dem. Även förskolepersonal styrker att barnen berättat om att ett av barnen bett dem säga åt pappan att han inte får lugga dem. Förskolan anmälde också familjen till socialtjänsten, men anmälan lades ner

Vid flera tillfällen har barnen också blivit vittnen till misshandeln i hemmet. Tingsrätten anser att åtalen för grov fridskränkning är styrkta.

Mot sitt nekade döms mannen till fängelse i ett år och sex månader. Mannen döms också att betala 60 000 kronor i skadestånd till sambon och 35 000 kronor var till barnen.

Mer läsning

Annons