Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandelsman släppt på fri fot

Den man i 30-årsåldern som efter ett bråk på Frösön i söndags har suttit anhållen misstänkt för grov misshandel släpptes i eftermiddag på fri fot.

Annons

Åklagare Stig Andersson ansåg att mannen skulle häktas misstänkt för vad han ansåg var en grov misshandel som skett i söndags kväll i en lägenhet på Frösön. Åklagaren lutade sig mycket mot de vittnesuppgifter som kommit fram under förhören efter händelsen.


Den misstänkte mannen och en kompis festade i söndags i den misstänktes lägenhet. Senare under kvällen kom ytterligare en person dit. Enligt de uppgifter som kommit fram så blev den senkomne gästen aggressiv och otrevlig. Den misstänkte mannen ville därför få ut sin otrevlige gäst och bråket slutade med att gärningsmannen slog gästen i ansiktet.
Exakt vad som hände sedan är osäkert då alla tre närvarande var rejält berusade. Gärningsmannens kompis som blev vittne till händelsen hävdar att gärningsmannen slog flera slag mot sitt offers huvud när denne låg på golvet samt att gärningsmannen även sparkade den liggande mannen.


Gärningsmannen själv säger att han bara slagit ett knytnävsslag i ansiktet på sitt offer och att denne därefter fallit ihop och blivit liggande medvetslös på golvet.
Åklagaren ansåg under gårdagens förhandling att mannen skulle häktas eftersom det finns en risk för att han skulle fortsätta att begå brott. Tingsrätten gjorde däremot en annan bedömning och släppte mannen på fri fot fram till en eventuell rättegång. Tingsrätten ansåg också att misshandeln inte skulle betecknas som grov utan som en misshandel av normalgraden.
Den man som blev misshandlad fick stanna drygt ett dygn på sjukhuset.

Mer läsning

Annons