Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Milkos mjölk blir kvar i Konsums butiker

Det ska fortfarande gå att köpa Milkos mjölk i Konsums butiker. Det budskapet gick Konsum Nord ut med i går.

Annons

Det var i förra veckan som Coops grossistbolag på nationell nivå upphandlat ett nytt avtal med mejeriproducenten Arla. Det innebär att Arla blir huvudleverantör i Coops alla butiker, utom i Värmland och norra Norrland.

Detta var något som fick ett redan ekonomiskt pressat Milko att bli bekymrade.

– Än är inte sista ordet sagt, sa Milkos styrelseordförande Per Åsling då till LT.

Reaktionerna ute bland konsumenterna lät inte heller vänta på sig, ”bojkott” och ”dumt att inte ta tillvara på lokalt producerat” var ord som uttrycktes.

Konsum Nord valde i går att gå ut med ett förtydligande pressmeddelande om situationen. Det ska även i fortsättningen gå att köpa Milkos mjölk i Konsums butiker, var budskapet.

– Vi har aldrig haft någon annan avsikt än att kunna erbjuda lokalt producerad mjölk, säger Kjell Edlundh, informationschef hos Konsum Nord till LT.

Kunderna har visat ett intresse för Milkos landskapsmjölk – och där den efterfrågas ska den också kunna säljas, menar han. Den möjligheten har inte försvunnit i och med Coops nya avtal med Arla.

– Butikerna ska kunna erbjuda den mjölk som säljs. Man kan göra lokala och regionala undantag, säger Kjell Edlundh.

Regionala undantag valde omgående ett par småföreningar inom Konsum i norra Norrland att göra, samt Konsum Värmland. Konsum Värmland motiverade beslutet med en rädsla att slå undan benen på sina lokala bönder.

Även Konsum Gävleborg ser nu över situationen, rapporterar Gefle Dagblad, då kunderna vill fortsätta köpa mjölk från Gefleortens mejeri.

Mer läsning

Annons