Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Milko får konkurrens i kylen på Hemköp

/
  • Inom kort får Milko konkurrens av Arlas mejeriprodukter i Hemköps kyldiskar. ”Vi tror och hoppas att man vill ha närproducerade mejeriprodukter”, säger Manuel Ferrer, pressansvarig på Milko. Foto: Ulrika Andersson
  • Snart får Milko trängas med Arla i kyldisken på Hemköp.Foto: Håkan Luthman

Milko får konkurrens i Hemköpsbutikerna i Östersund. Inom kort planerar företaget att ta in Arlas mejeriprodukter.

Annons

LT har pratat med Manuel Ferrer, pressansvarig på Milko, och han bekräftar att inom kort kommer Hemköp dubbellägga kyldisken med Arlas mejeriprodukter. Han berättar att i Dalarna har den förändringen redan skett.

– Om någon vecka kommer man göra det i Jämtland. Jag vet inte exakt när det sker, men vi tror och hoppas att man vill ha närproducerade mejeriprodukter, säger Manuel Ferrer.

Och fortsätter:

– Vi har ett starkt konsumentstöd och vi vet att man vill ha närproducerat. Arla kommer att få det svårt att erövra konsumenterna i Jämtland.

Till LT säger Manuel Ferrer att Milko nu kommer att leverera färre mejeriprodukter till Hemköpsbutikerna i Östersund.

– Det är en begränsad yta i kyldisken. Men om Arlas produkter står kvar och Milkos tar slut, så får vi leverera mer. Vi får se hur länge Hemköp orkar stå emot de reaktionerna som blir. Jag har redan fått ett tiotal samtal från konsumenter i Dalarna.

På Hemköp förklarar Kristin Andersson, informationsansvarig, att företaget breddar sortimentet.

– Vi tror att vi ökar valfriheten, säger Kristin Andersson, informationsansvarig på Hemköp och tillägger:

– Vi tar inte bort några mejerisorter utan vi tillför fler.

Initiativtagaren till Matupproret Camilla Sparring är mycket kritiskt till att Hemköp väljer att plocka in Arla och plocka bort 50 procent av Milkos produkter.

– Hemköpskoncernen är en stor kedja eftersom de äger Willys. Vi vill inte bara ha ett mejeri i vårt land. Det blev ju stora protester när Coop skulle ta bort Milkos produkter, säger hon.

Då visade konsumenterna i Milkoområdet (Jämtland, Västernorrland, Dalarna, Värmland och Hälsingland) upp ett starkt stöd som innebar att Coop fick ta tillbaka Milkos produkter.

– Vi känner oss inte oroliga. Vi vet att jämtarna ställer höga krav på miljön och att det ska var närproducerat, säger Per Åsling, ordförande i Milkos bolagsstyrelse.

Mer läsning

Annons