Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Milko driver på om fusion ”Nu har vi ledartröjan på”

/
  • ”Vi har med det här tagit på oss ledartröjan, säger Per Åsling”.Foto: Ulrika Andersson

Milkos bolagsstämma har beslutat att driva på i frågan om en fusion eller ett omfattande samarbete med någon annan mejeriförening.
– Vi går från ord till handling, säger styrelseordförande Per Åsling.

Annons

I går höll Milko bolagsstämma i Falun. Den enskilt viktigaste frågan på stämman blev den om företagets framtid och hur krisen för mjölkbönderna ska kunna lösas. Flera av de ägarrepresentanter som närvarade på stämman menade att det priskrig som just nu pågår mellan de svenska mejeriföreningarna måste upphöra.

– Vi känner att vi har fått ett fritt mandat att förutsättningslöst titta på de alternativ som finns vad gäller samarbeten men också med fusioner, sade en nöjd Per Åsling efter stämman.

Han menar att ägarnas ståndpunkt ger styrelsen mandat att gå från ord till handling.

– Vi har med det här tagit på oss ledartröjan. Nu tar vi initiativet och går först, säger Per Åsling.

Exakt när ett beslut om stort samarbete eller fusion kan komma är enligt Per Åsling inte möjligt att säga men han berättar att styrelsen efter stämman kommer att gå vidare och ta kontakt med de andra mejeriföreningarna för att driva på.

– Det här innebär att vi inte längre snackar om saken utan att vi agerar, säger han.

Frågan om ett utökat samarbete har den senaste tiden aktualiserats av Nätverk mjölk som är en sammanslutning av bönder från landets alla mejeriföreningar.

Mer läsning

Annons