Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... men på Parkskolan blir det plats för en helt ny

/
  • ”Det känns surt att flytta hit”, säger Pontus Nordqvist. Han och hans gamla högstadiekompisar från Park, Madeleine Eriksson och Therese Olofsson, hade in i det längsta hoppats på att Dragonen skulle bli kvar. I går kollade de in de nya lokalerna på Parkskolan. Foto: Henrik Flygare
  • Olof ”Loffe” Johansson, tidigare ansvarig på Morénska villan, ska nu sköta driften på Parkskolan istället.
  • Björn Sandal (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, gick i princip direkt från sammanträdet till Parkskolan för att möta ungdomar och prata fritidsgård. ”Här finns både en idrottshall, en aula och det är närmare centrum. Det är en styrka med Park”.Foto: Henrik Flygare

Det är första gången på 20 år som en fritidsgård läggs ner i Östersund. Ungdomar från Körfältet gillar för övrigt inte flytten från Dragonen till Parkskolan.

Annons

I går kväll, efter nämndmötet, tittade skolpolitikerna i Östersund in i det som ska bli stans nyaste fritidsgård på Parkskolan. Inbjudna var även ungdomar som haft sin hemmabas på Dragonen på Körfältet. Även fritidspersonal från Morénska villan, med Olof ”Loffe” Johansson i spetsen, var med då det är de som ska sköta driften på Parkskolan.

Olof Johansson pratar inte i versaler, men han är ganska tydlig med vad han tycker om att Östersund nu förlorar två fritidsgårdar i ett enda klubbslag.

– Det här är första gången sedan jag började med det här 1989 som de har dragit ned på någon fritidsgård. Morénska var uppe i fullmäktige för fyra fem år sedan, men vi fightades och lyckades få vara kvar. Tills nu.

Morénska villan har för övrigt haft öppet för funktionshindrade ungdomar på torsdagar, de kommer att följa med och få en egen kväll på Parkskolan istället.

Tre ungdomar, samtliga från Körfältet, ville kolla in de nya lokalerna på Parkskolan igår kväll.

Det går inte att ta miste på besvikelsen över nedläggningsbeslutet av Dragonen.

– Det känns surt att flytta. Det finns mycket mer möjligheter där uppe än här, säger Pontus Nordqvist.

Mer läsning

Annons