Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men kommunerna kommer inte höja kommunalskatten

/

Ingen kommun aviserar någon skattehöjning. Men det knorras i de borgerliga leden efter landstingets höjning.
– Vi tycker att vi har tillräckligt hög skatt ändå och nu bidrar ju landstinget till att det blir ännu värre.

Annons
Det säger Eva Hellstrand, c, kommunalråd i Åre.
– Landstinget har väldigt mycket att göra med sitt inre arbete så att de får någon ordning på det i stället för att ta ut mer av länsinvånarna, fortsätter hon.
Åre kommun har inga planer på någon skattehöjning. Och det verkar gälla samtliga kommuner enligt den rundringning LT gjorde på torsdagen.
Bräcke
Höjde kommunalskatten med 75 öre förra året. Nu föreslår kommunstyrelsen vid sitt kommande sammanträde att fastställa kommunens skattesats till oförändrade 23,32 kronor.
Strömsund
– Inte inför nästa år. Vi hanterade frågan i kommunstyrelsen så sent som i tisdags och tar beslut i november. Förslaget är att 23,07 procent är tillräckligt, säger kommunalrådet Karin Stierna, c.
Vänstern deltog inte i beslutet men ska återkomma i frågan i fullmäktige.
– Det är bättre att titta över hur vi anpassar våra verksamheter först utifrån demografiutvecklingen än att höja skatten.
Härjedalen
– Det blir ingen höjning inför 2009 och hur vi ska göra längre fram är omöjligt att säga. Dessutom ligger vi redan nu högt som vi gör och landstingets höjning, den kommer att drabba alla, säger kommunalrådet Lennart Olsson, s.
Östersund
– Vi behöver inte det för att klara verksamheten, säger kommunalrådet Jens Nilsson, s.
Berg
– Vi aviserar ingen höjning. Vi har visserligen haft diskussioner om det, men vi har inga planer på det, säger kommunalrådet Lena Olsson, be.
Ragunda och Krokoms kommunalråd gick inte att nå för någon kommentar under torsdagen.

Mer läsning

Annons