Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medlem i gymnasieförening misshandlade objuden gäst

En gymnasieförening i Östersund hade fest förra hösten. Objudna gäster dök upp, vilket väckte starka känslor.

Nu är en av föreningskillarna dömd för misshandel.

Annons

En gymnasieförening i Östersund hade haft en fest förra hösten. Objudna gäster hade då dykt upp. Något som väckte starka känslor.
En av föreningskillarna hade därefter SMS-kontakt under en tid med en de "objudna" killarna. Gång på gång har de då beskyllt varandra för att bjuda upp till bråk.
Föreningskillen ska bland annat ha skrivit att han ska "plocka" den "objudne" killen, och stundtals har han beskyllt honom för att ha "bangat".
En fredagskväll i oktober uppmanade gymnasieföreningskillen den "objudne" skolkompisen att bege sig till rampen vid Badhusparken, vilket han då gjorde tillsammans med några andra vänner. De ska ha rustat sig med pinnar och nyckelkedjor.
Gymnasieföreningskillen hade också sällskap, av andra i föreningen. Sammanlagt bestod de två gängen av sex–åtta personer.
Stämningen blev laddad då det var uttalat från båda sidor att det var bråk på gång.
Bråk med knuffar och slag startade. Men snart utvecklades det hela till att den "objudne" killen ramlade ner på marken, varpå gymnasieföreningskillen satte sig på honom och slog honom 4-8 gånger. Det slutade med att han var bodig i hela ansiktet, fick ett jack i läppen, ett sår på örat och blev väldigt öm i käken.
Efter rättegången står det nu klart att rätten konstaterar att den "objudne" killen ljög för polisen på natten efter misshandel. Han hade sagt att han ensam passerat Badhusparken utan vetskap om något förestående slagsmål, såg två gäng som han sedan blivit slagen av.
De konstaterar vidare att den "objudne" killen samtyckt till bråk åtminstone till en början. Men trots detta anser de att den del i bråket då han hamnat på marken under gymnasieföreningskillen och fick slag fick mot ansiktet, skall ses som misshandel eftersom han inte hade en chans att försvara sig.
Gymnasieföreningskillen döms därför till villkorlig dom i kombination med samhällstjänst i 50 timmar.

Mer läsning

Annons