Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medieprofil greps för mordförsök

/

Nu är den trio av misstänkta som polisen letat efter sedan den uppmärksammade basebollmisshandeln i somras komplett.

Annons

I onsdags greps en Östersundsprofil som tidigare varit anhållen i sin utevaro.
– Det här är ju han som slog, som höll i vapnet. Det rör sig ju om golfsvingar med ett basebollträ mot huvudet, säger åklagare Åse Schoultz.

Åklagare Åse Schoultz kommer att begära mannen häktad för försök till mord.

– Han har varit helt likgiltig inför utgången av det här, därför anser jag att det finns ett likgiltighetsuppsåt, säger hon.

Åklagaren berättar också att det i anslutning till gripandet har gjorts ytterligare husrannsakningar.

– Vi har hämtat in mer teknisk bevisning, det rör sig om diverse föremål ur flera lägenheter, säger Åse Schoultz.

Även Kjell Wedin, kriminalkommissarie vid Östersundspolisen, tror att gripandet av den tredje mannen innebär att den grova misshandeln kommer att klaras upp.

– Vi tror att vi är framme, vad gäller misstänkta, säger han.

Första november häktades två män som båda är i 30-årsåldern, misstänkta för medhjälp till grov misshandel. Åklagaren yrkade att de skulle häktas för medhjälp till mordförsök. Men tingsrätten valde att häkta dem för ett mindre grovt brott.

– De har ju med vett och vilja gått med i det här och syftet var att spöa skiten ur honom. Men att det sedan funnits ett uppsåt eller likgiltighet för utgången är ju svårt för mig som åklagare att visa, säger Åse Schoultz.

Dessa två har nu suttit häktade i snart en månad medan polisen letat efter den man som misstänks vara huvudman vid misshandeln. Men i onsdags eftermiddag kunde polisen gripa mannen. Han har varit inblandad i olika projekt av nöjes- och mediekaraktär i Östersund. Mannen som är i 30-årsåldern är även känd av polisen sedan tidigare.

– Han greps i onsdags vid lunchtid tack vare underrättelsearbete. Eftersom han var anhållen i sin utevaro visste vi vem vi letade efter, säger Kjell Wedin.

Det var i mitten av juli som tre maskerade män mitt i natten trängde sig in i en lägenhet i Östersund. Lägenhetsinnehavaren misshandlades grovt och var tvungen att tillbringa en tid på sjukhus. Mannen fick så allvarliga skador att det ännu är oklart vilka men han kan ha fått till följd av misshandeln.

– Just nu vet jag inte hur det är med den här mannen, det kan ju också vara så att han fått men som visar sig först om fyra eller fem år, säger Kjell Wedin.

– Det är ett under att han lever, konstaterar Åse Schoultz.

Både Åse Schoultz och Kjell Wedin har goda förhoppningar om att reda ut den råa misshandeln.

– Vi har vittnen, teknisk bevisning och ett tänkbart motiv för handlandet, säger Åse Schoultz.

Mer läsning

Annons