Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medicin direkts vd: Vi kan spara pengar åt landstinget

/

Medicin direkt erbjuder nu landstinget att göra mer utöver de operationer som görs via ortopedi-avtalet. Operation av ljumskbråck, åderbråck, handkirurgi liksom byte av pacemakerdosa är några alternativ.

Annons

Dessutom jobbar de på en prislista för att kunna utföra de operationer och behandlingar som landstinget plockat bort från sitt utbud. Alltså vård som patienterna själva får betala för att de ska bli utförda.

I dag träffar Medicin direkts vd Börje Olsson landstingsdirektören Karin Strandberg Nöjd för att ta ett samlat grepp kring de behov som finns. De fortsätter alltså dialogen för ett vidare samarbete.

Det handlar om operationer som kan göras över dagen.

Genom att lägga ut vissa operationer till Medicin direkt menar Börje Olsson att det frigörs både operationssalstid och personalresurser på centraloperationen på sjukhuset.

Det handlar om borttagande och nyinläggningar av venportar och pacemakeroperationer. Totalt går det åt 550 operationssalstimmar på centraloperation på sjukhuset för dessa operationer.

Om 80 procent av venportarna och 50 procent av pacemakeroperationerna gör hos Medicin direkt skulle 350 timmar operationssalstid kunna frigöras.

– Under förutsättning att dessa timmar då används för höftprotesoperationer, knäprotesoperationer och annan tung kirurgi, där patienterna annars väljer operation utanför Jämtland med hänvisning till vårdgarantin, syns detta som en optimal lösning för alla inblandade parter, skriver Börje Olsson som tror att detta rent kostnadsmässigt skulle bli lönsamt för landstinget.

Det skulle i sig innebära att målet att operera minst 80 procent av patienterna inom vårdgarantin kan komma allt närmare. Här vill gärna Medicin Direkt bidra på sitt sätt.

Mer läsning

Annons