Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meddelarskydd ska gälla när landstinget handlar tjänster

När landstinget lägger ut verksamhet på entreprenad till enskilda företag eller det startas privata hälsocentraler ska de omfattas av offentlighetsprincipen.

Annons

Det bestämde sig landstingsstyrelsen för häromdagen.

– Att vi inför krav på meddelarfrihet vid upphandling när en entreprenör gör uppdrag i landstinget är för att de anställda ska ha samma trygghet som andra, säger landstingsrådet Robert Uitto (S).

En offentligt anställd kan utan risk för repressalier från arbetsgivaren lämna ut normalt sekretessbelagda uppgifter för publicering i olika media.

Det kallas för meddelarfrihet och är en del av offentlighetsprincipen.

Men det finns undantag för kvalificerat hemliga uppgifter, som inom vården exempelvis patientuppgifter. Till meddelarfriheten är det också kopplat ett efterforskningsförbud som innebär att arbetsgivaren inte får utreda vem som lämnat uppgifterna till media.

Dessutom är det så att den som tipsar media skyddas av rätten till anonymitet genom ett källskydd, vilket gör att den som fått tipset inte får berätta av vem.

Inom det enskilda området gäller andra regler. I anställningsförhållandet hos privata finns en underförstådd lojalitetsplikt som gör att en anställd inte får tipsa om något som kan skada arbetsgivaren.

Här kan parterna också avtala om ytterligare tystnadsplikt. Bryter den anställde mot tystnads- eller lojalitetsplikten kan det straffa sig i form av uppsägning eller omplacering.

Förbudet mot efterforskning gäller inte heller hos privata företag. De kan exempelvis gå igenom den anställdes telefon och e-post för att ta reda på vem som talat med media.

Mer läsning

Annons