Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgarna får tycka till om Badhusparken

Redan 2007 började en förnyelse av Badhusparken och Hornsbergs strandområde att diskuteras i kommunen. Nu ska miljö- och samhällsnämnden snart utforma en mer konkret plan för utvecklingen och uppmanar kommuninvånarna att skicka in förslag.

Annons

I vår kommer kommunens arbete med att utveckla strandområdena i och omkring Badhusparken att påbörjas. Just nu ligger arbetet i att ta fram en plan för förnyelsen av Badhusparken och kringliggande områden.

Visionen är att återskapa och utvidga en välskött stadspark, samt att fräscha upp och utveckla strandområdena på Frösön.

I kommunens idéskiss finns riktlinjer för hur badhusparken kan utvecklas till en attraktiv och klassisk mötesplats med gångstråk, sittplatser och öppna ytor. En frilufts-/aktivitetspark planeras även som en utvidgning av parken mot Jamtli hållet.

Som ett led i att utreda hur området kan utvecklas har kommunen frågat vad invånarna tycker. Genom hemsidan och anslag på offentliga platser har de bett allmänheten att skicka in förslag och tankar.

– Området ska vara en attraktiv mötesplats för både invånare och besökare. Vi har bett om förslag från kommuninvånare just för att få en uppfattning om vad de anser är rätt att satsa på, säger Christina Breding från samhällsbyggnadsförvaltningen i Östersunds kommun.

Hon är positiv till allmänhetens intresse och kan också konstatera att förslagen som tillkommit hittills ligger i linje med vad kommunen tänkt.

Den 26 maj ska de förslag som kommit in från kommuninvånarna presenteras i miljö- och samhällsnämnden. Efter det tar nämnden utifrån allmänhetens synpunkter och egna diskussioner fram ett beslutsunderlag med kostnader och beskrivningar som politikerna kan utgå ifrån.

När själva förnyelsen kan starta går att säga först när projektet fått en klar inriktning. Arbetet kommer utföras i etapper och spridas på flera år eftersom det handlar om stora investeringar.

Mer läsning

Annons