Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mc-gäng polisanmäler krögare

/

I helgen nekades medlemmar i en mc-klubb tillträde till flera krogar. Anledningen uppgavs vara att de bar västar.

Annons

Det var på lördagen som två av krogincidenterna inträffade. Medlemmarna i motorcykelklubbarna hade sin träff på campingen och sökte sig mot centrala Östersund på eftermiddagen.

– Vi var väl 12-15 stycken som gick ner på stan, säger Jonas Bergdahl, president för Mongols MC i Skandinavien. När vi skulle gå in på O'Learys stoppades vi och informerades att vi inte var välkomna om vi hade våra västar på oss. Vi erbjöd att ta av oss västarna men vi fick ändå inte komma in. Då gick vi därifrån.

Efter att ha återvänt till campingen gjordes en polisanmälan om diskriminering till den polispatrull som bevakade medlemmarna på campingen under deras vistelse där.

Senare på kvällen åkte medlemmarna återigen ner på stan, denna gång till Marité.

– Där kom en vakt ut och sa att de inte fick släppa in oss när vi hade västarna på, säger Jonas Bergdahl. Vi tog då av oss västarna. Men då stoppades vi av en entrévärd som hänvisade till att vi hade klubbmärken på våra kläder.

Det blev en diskussion om det gällde bara mc-klubbsmärken eller alla former av märken, till exempel idrottsföreningar.

– De som hade synliga klubbmärken på tröjorna vände dessa ut och in, säger Jonas Bergdahl. Då fick vi komma in för entrévärden men ägaren till krogen stoppade oss.

Klubbmedlemmarna återvände då till en krog som de besökt tidigare, där de blivit väl bemötta.

– Vi kan till viss del respektera om krogägare vill att vi tar av oss västarna, säger Jonas Bergdahl. Men i helgen i Östersund gick det till överdrift.

Mer läsning

Annons