Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattehjälp istället för julkort

I år struntar branschorganisationen Plast & Kemiföretagen i julkorten och satsar motsvarande pengar på studenter som behöver hjälp med matteundervisningen.

Annons

– Vi ger pengarna till Mattecentrum. En ideell förening som ger gratis matteundervisning och läxhjälp till elever på högstadiet och gymnasiet, säger Magnus Huss, vd för branschorganisationen.

Bidraget sker mot bakgrund av att Sverige hamnar på näst sista plats bland tio länder som jämförs i en internationell studie av avancerade kunskaper i matematik på gymnasiet. Samtidigt som 20 procent av eleverna i årskurs 9 inte klarar målen i ämnet kemi.

– I detta perspektiv klingar miljöminister Andreas Carlgrens visioner om att Sverige ska utvecklas som en ledande kunskapsnation inom klimatområdet falskt.

– Bryter vi inte utvecklingen kommer Sverige snart bara att ha politiker och myndigheter som talar om vad vi inte får göra, säger Magnus Huss i ett pressmeddelande.

Han hänvisar till att en hållbar utveckling med nya klimatsmarta lösningar kräver ny kunskap och mer innovation.

– I det perspektivet är kemikunskap helt avgörande för om vi ska kunna lösa samhällets stora utmaningar. Våra medlemsföretag är beroende av avancerad kemisk kompetens. Därför satsar vi stort på skolan, säger Magnus Huss.

 

 

Mer läsning

Annons