Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste betala elräkningen två gånger

De 70 kronor som Eva-Britt Bergstrand har betalat in till Jämtkraft blev inte registrerade, trots att hon har kvitto på inbetalningen. Nu måste hon betala in pengarna ytterligare en gång.

Annons

Eva-Britt Bergstrand är sjukpensionär och bor på Körfältet i Östersund. För ett tag sedan fick hon en elräkning från Jämtkraft på 430 kronor plus 70 kronor som hon enligt Jämtkraft var skyldig sedan tidigare.

– Men det stämmer inte alls, säger Eva-Britt. Jag har kvitto på att jag har betalat in även de 70 kronorna som Jämtkraft krävt av mig.

Eva-Britt har pratat med tre olika handläggare på Jämtkraft och de har bekräftat att pengarna har kommit in men att de inte blivit registrerade i systemet.

Det innebär att Eva-Britt är skuldfri enligt alla kvitton, men hon måste betala in de resterande 70 kronorna en gång till.

– Det är inte summan jag reagerar på. 70 kronor kan man både ha och mista utan det är systemet.

Håkan Roos är informationschef på Jämtkraft. Han säger att det har skett ett olyckligt missförstånd när det gäller den här räkningen.

– Vi såg att Eva-Britt hade betalat in 70 kronor för mycket på en tidigare räkning så vi drog av det. Då har tydligen Eva-Britt också dragit av 70 kronor på nästa räkning och då kvarstod skulden.

– Då ljuger Jämtkraft, säger Eva-Britt. Jag har inte dragit av några pengar själv. Jag skulle inte ens veta hur man gör. Nu har jag betalat in ytterligare 70 kr till Jämtkraft, pengar som jag anser att de lurat mig på. Men jag betalar bara för att få ett slut på den här historien.

Mer läsning

Annons