Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässan där de kör så det ryker

/
 • Vroom. Drifting är både bilkultur och sport. Åkarna kör så det bokstavligen ryker och får sedan stilpoäng.
 • The Cherrytones bjöd mässbesökarna på tidsenlig 50-talsmusik a la Shangri-las, Del Shannon och - förstås – Buddy Holly. Sofia Björk spelar bas.
 • Cheva-montern var en av årets höjdpunkter. Här är det en Chevrolet Camaro 1969 som skiner. I bakgrunden syns en klassisk
 • Chevrolet Corvette 1968 – en av bilarna i Chevroletmontern.
 • Christoffer Granlöf-Ivarsson testade en av Bilsportsförbundets bilsimulatorer. Tim Olofsson i svart och hans lillebror Sam Olofsson hade också provat bilsimulatorerna.
 • Tävlingsföraren Fredrik Magnusson flyttade in sitt pitcrew i mässhallen. Han kör stockbilsserien Camaro cup och efter två helger och fyra lopp ligger han total-åtta. Men det nöjer han sig inte med.
 • Trialåkaren Viktor Loftarp har både bensin i blodet och balanssinne.Han och hans familj är från början Stockholmare. Numera bor de i Gällö.
 • Bilarna på mässan var stylade både ut- och invändigt.
 • Ingwar Einebrant är tatuerare. Konst med bilmotiv är något han gör på fritiden. Han flyttade för över 20 år sedan till Norge. Men kärleken till bilar får honom att återvända år efter år till Motormässan.
 • Lukas Koos från Eksjö i Småland är specialist på bilstyling. Att bygga om vanliga sportbilar till rena drömmaskiner. Flickvännen Angelina Ramde åkte med upp till Östersund.
 • Vroom. Drifting är både bilkultur och sport. Åkarna kör så det bokstavligen ryker och får sedan stilpoäng.

I helgen var det dags för årets Motorsmässa på Frösö park – gamla F4. För legendariske mässgeneralen Agne Ottosson var det avskedsföreställning.

– Det här var sista året för mig på mässan. Som arrangör alltså, säger han och ler.

Annons

Sedan 1976 har Agne Ottossons arrangerat Motormässan.
Den sista mässan blev en hejdundrande avskedsföreställning med allt från uppvisning av trial och drifting till besök av custombyggaren Lukas Koos som ställde ut sin senaste futuristiska bilskapelse – en ombyggd Mazda RX8 från 1997.
de stora mässhallarna var i sedvanlig ordning fulla med mängder av alla slags bilar och motorcyklar. De närmare 7 000 besökarna kunde njuta av allt från 30-tals-Fordar med doft av ”Sista natten med gänget”, Buddy Holly och amerikansk drive-in.
Till moderna asiater som det ylade ”Fast and the furious” MTV:s ”Slips” och blippande tevespel av.
– De bilarna står i det jag lite skämtsamt kallar juniorhallen, säger Agne Ottosson.
Blir det någon Motormässa nästa år?
– Ja. Det blir det. Det blir som ett nytt företag som tar över. Svenska Mässkonsult Nord AB. Jag sålde det i torsdags.
Men helt kan inte Agne Ottosson släppa Motormässan.
– Jag kommer att hjälpa till. Men inte vara någon frontfigur, lovar han.

Mer läsning

Annons