Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marknadsprofiler tar Sundqvist i försvar

/

"Maths O Sundqvist har gjorts till syndabock".
Det skriver nu tre tunga marknadsaktörer på DN Debatt.

Annons

Jan Engström, som var central krishanterare under förra finanskrisen, bank- och industrimannen Christer Brandberg samt IT-entreprenören Dan Olofsson är de tre bakom debattinlägget där de tar Maths O Sundqvist och hans affärer i försvar. 
"Både nuvarande och historiska principer talar således för att Carnegie gör en uppgörelse med Maths O Sundqvist. Varför är man då fullständigt ointresserad av en sådan?" skriver de och tar livet på rykten som försökt utmåla Sundqvist som en affärsman som sysslar med skumraskaffärer.
I stället ger de en bild av en ärlig och hängiven affärsman som satsar på regional bolagsverksamhet i Norrland. Dock har han gjort felet att ta allt för stora risker, skriver de. Men Sundqvists alla bolags tillgångar borde vara betydligt större än den skuld han nu har hos Carnegie, menar de och hänvisar till värderingar gjorda av välrenommerade värderingsföretag.
Carnegies bankverksamhet innan de övertogs av Riksgälden ger debattskribenterna inte mycket för. De ifrågasätter lika mycket varför nuvarande Carnegie inte når en uppgörelse med Sundqvist, då han bör ha tillräckliga tillgångar och kassaflöden för att lösa sina skulder på ett ordnat sätt.
"Att inte låta honom göra rätt för sig nu också är inte kreditavveckling. Det är ett finansiellt justitiemord", avslutar de.

Mer läsning

Annons