Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manifestation för folket i Gaza

/
  • Latifa Motia och Abbe Elhachimi från Marocko deltog för att visa sin solidaritet med de som drabbas av våldet i Palestina.
– Det är fruktansvärt att se hur barnen får lida. Jag är själv läkare och var glad att se de norska läkare som är på plats för att hjälpa, säger Latifa Motia.

Israel inledde sitt flygangrepp mot Gaza för en vecka sedan, i dag lördag.
En manifestation på stjärntorget hölls under dagen där människor ville uttrycka sin solidaritet med de civila som drabbas av våldet.

Annons

Trots rejäla minusgrader stannade folk upp för att visa sin medkänsla för det drabbade folket i Gaza.
– Det är upprördheten över terrorn som gör att man går hit. Det är en och en halv miljon människor på en yta som en tredjedel av Öland som nu attackeras av bomber. EU måste göra mera för att ge båda staterna stöd, sa kommunalrådet Jens Nilsson (s), som var en av dagens talare.
Det hela tog plats klockan 13 på lördagen när mycket folk var i rörelse i centrala Östersund. Bakom manifestationen stod Nätverket för Global Fred och Demokrati.
– Vi bestämde att något måste göras för två dagar sedan, så vi har inte haft mycket tid att förbereda vad som ska hända, sa Kick Leijnse, aktiv i nätverket.
Håkan Larsson (c), landstingsrådet Robert Uitto (s) och Rut Törnkvist som representerade svenska kyrkan var några av de andra deltagarna.
– Ingen vinnare finns i detta dödande. Barnen har ingen trygghet oavsett om de är på flykt i sitt eget land som palestinierna är, eller de som har det ekonomiskt bättre i Israel, sa Robert Uitto.

Mer läsning

Annons