Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många rådjur påkörda och dödade under några timmar

Annons
Sex viltolyckor i länet lämnade döda rådjur och älgar efter sig när djuren smällde ihop med bilar under några timmar på söndagseftermiddagen.
Olyckorna inträffade mellan klockan 16.00 och 20.50 och ledde inte till några personskador, visar en sammanräkning hos polisen.
En älg dödades på länsväg 504 mellan Sveg och Lillhärdal. En älgko och en älgkalv påkördes av en bilist på E 45 i trakterna av Storhögen. Kalven dog på platsen och kon gick in i skogen.
Ett rådjur påkördes av en bil vid brandstationen i Myrviken och rådjuret dog på platsen. Ett rådjur kördes på av en bilist på länsväg 604 i Oviken och eftersök sattes in när rådjuret sprang till skogs efteråt.
Cirka tio kilometer väster om Hammarstrand, på riksväg 87, körde en bilist på ett rådjur som sprang till skogs och jägare sattes in för eftersök.
På E 14 mellan Krokom och Östersund körde en bilist på ett rådjur i höjd med Ösa och rådjuret dödades vid smällen mot bilen.
Statistik från Nationella viltolycksrådet visar att just antalet rådjursolyckor når en topp under första delen av november och flest älgar dödas i trafiken i skiftet september-oktober.

Mer läsning

Annons