Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många pensionerade ersätts inte

/

De kommande åren väntas rekordstora pensionsavgångar i Jämtlands län, något som borde borga för en ljusnande arbetsmarknad för de yngre generationerna. Men alla som går i pension kommer inte att ersättas. Många av de offentliga myndigheternas tjänster rationaliseras bort i samband med generationsväxlingen.

Annons

När det så kallade "köttberget" 40-talisterna når pensionsålder handlar det för länets del om över 2000 personer per år de kommande åren som går i pension. Flertalet kommuner får en fördubbling i antalet pensionsavgångar. Något som borde leda till en omfattande generationsväxling. Men någon explosion av arbetstillfällen kommer det inte att bli. En orsak är att alla numera erbjuds att fortsätta jobba tills de är 67 år och en annan är att myndigheter och kommuner i mångt och mycket effektiviserar sina verksamheter och tillsätter då inte alla lediga tjänster.

- Vi kommer att ha något fler pensionsavgångar 2012 och 2013 men vi vet inte idag om vi kommer att ersätta alla tjänsterna, säger Jeanette Boog-Harvard som är administrativchef på Länsstyrelsen. 2012 och 2013 kommer myndigheten att ha 10 och 12 personer per år som når pensionsålder. Det är en fördubbling mot innevarande år.

- Vi prövar alla tjänster som blir lediga om de ska tillsättas. Men de senaste åren har vår verksamhet krympt och vi ha blivit färre medarbetare, säger Boog-Harvard. Länsstyrelsen har på senare år förlorat flera verksamheter till andra myndigheter som till exempel den sociala tillsynen som gick till Socialstyrelsen och körkorten som nya Transportstyrelsen tog över, IT-verksamheten har förlagts till annan del av landet.

Att generationsväxlingen på arbetsmarknaden inte blir så dramatisk som det tidigare spekulerats i bekräftas också av Roger Vilhelmssson som är nationalekonom på Arbetsgivarverket som är en statlig arbetsgivarorganisation.

- Många avgångar sker där det redan råder övertalighet. Inom organisationerna handlar det om administratörer och deras arbete kan effektiviseras. Vad vi ser är att organisationer hellre väljer att anställa färre men välutbildad personal. Det innebär att många av de som går i pension de närmaste åren inte kommer att ersättas.

I Krokoms kommun blir peaken med avgångar åren 2012 och 2014 då över 40 kommunanställda når pensionsålder, även här är det en fördubbling mot det 20-tal personer som går i pension det kommande åren.

- Vi har ingen övergripande analys när det gäller generationsväxlingen. Varje tillsättning kommer att prövas av de enskilda förvaltningarna , även övertalighet på andra håll i kommunen matchas mot eventuellt lediga tjänsterna, säger Mia Högström som är PA-konsult på Krokoms kommun.

Det ser ungefär likadant ut i hela länet. De närmaste åren handlar det om en fördubbling av antalet pensionsavgångar i kommunerna men långt ifrån alla tjänster kommer att tillsättas.

- Vi är inte direkt oroliga för att inte klara generationsväxlingen. Vi har många ungdomar som går ut skolorna nu och som inte får jobb. Min uppmaning till dessa är att var uthålliga och skaffa en utbildning under tiden. Det kommer att finnas fler lediga jobb hos oss framöver, säger Anders Andersson, kommunchef i Strömsund.

Mer läsning

Annons