Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många har redan hittat ny sysselsättning och slutat

Närmare 50 av knappt 200 tjänstemän har fått nytt jobb och runt 30 av de kollektivanställda har en ny sysselsättning.

Annons
Trygghetsrådet och Startkraft arbetar med lösningar för personal på Flextronics som förlorar jobben när verksamheten flyttas från Östersund. Dess representanter är positiva inför framtiden.
Sverker Hallén, Trygghetsrådet, arbetar med lösningar för de anställda tjänstemännen. Totalt 195 tjänstemän är berörda av varslen.
– Det är 50 som fått nytt jobb redan. Flera har till och med slutat tidigare för att de fått nytt jobb, säger Sverker Hallén.
Han är positivt inställd, trots en vikande konjunktur.
– De anställda har en hög kompetens. Det finns jobb men många jobb kommer inte ut på annons. Vi för diskussioner med flera arbetsgivare just nu, säger han.
Men han tror att det gäller att vara snabb.
– Det gäller att passa på att skaffa ett nytt jobb tidigt. Det är svårt att säga vad som händer framöver, säger Sverker Hallén.
Anders Lundkvist, Startkrafts representant, arbetar med lösningar för de kollektivanställda.
– Det handlar om totalt 66 personer. Ungefär hälften av dem har hittat nya jobb eller utbildningar. Flera har tillfälliga lösningar, tidsbegränsade jobb, med produktion på andra ställen inom Ericsson, säger Anders Lundqvist.
Inte heller han tycker att läget är dramatiskt.
– Om man tittar på alla pensionsavgångar framöver så kommer de att behöva ersättas, säger han.
Men näringslivschefen i Östersunds kommun är inte riktigt lika positiv.(Han var dock inte med på tisdagens träff mellan företagare och Flextronicsanställda)
– Det är fortfarande ganska många företag som söker folk, men vi går mot sämre tider. Och inom elektroniktillverkning har vi inget nytt på gång, säger Magnus Lindgren.
Fotnot: Antal anställda som nämns i artikeln innefattar endast de som varit eller är anställda direkt på företaget.

Mer läsning

Annons